Dezvoltare Web

Creăm aplicații personalizate utilizând cele mai recente tehnologii web, de la site-uri simple la cele foarte complexe

UI/UX

De la prototipuri la design și până la versiunea finală, construim un produs care arată și funcționează uimitor

HTML5

Folosim HTML5 de perioadă lungă de timp, deoarece este viitorul Internetului și sufletul site-urilor web moderne

Site-uri Web Responsive

Construim site-uri complete, responsive, care funcționează perfect pe toate dispozitivele si dimensiunile ecranelor

Comert Electronic

Creăm experiențe de shopping de top, care măresc brand awareness-ul și generează vânzări noi

Testare Software

Securitatea este crucială pentru noi, și colaborăm astfel încât aplicațiile noastre să funcționeze așa cum sunt programate

Suport++

Oferim suport nelimitat pentru codul nostru. Indiferent daca este o problemă sau o întrebare, noi te putem ajuta

Frameworkul

Cadrul în care construim aplicațiile noastre, este proiectat să fie rapid și optim, cu o mulțime de caracteristici

Administratorul

Software-ul CMS pe care îl includem cu fiecare site web, permite clienților noștri să își gestioneze site-ul cu ușurință

Noapte Buna

Loghează-te în contul tău

Adresa de email
Parola
Filtrează articole

Studiu: Utilizatorii de IE au un IQ mai mic decat cei al celorlalte browsere

Postat de Cosmin Calciu | IT și Știință | August 01, 2011

Un studiu recent leagă coeficientul de inteligență de folosirea browserelor - și rezultatele nu arată foarte bine pentru utilizatorii Internet Explorer-ului al celor de la Microsoft, în special versiunile mai vechi. Studiul, intitulat "Inteligent Quotient (IQ) and Browser Usage (Coeficientul de Inteligență și Utilizarea browserelor)" realizat de compania canadiană AptiQuant a comparat rezultatul testelor de IQ a 101.326 de indivizi, cu vârsta de peste 16 ani în funcție de browserul pe care aceștia îl folosesc.

Rezultate sunt uimitoare. Utilizatorii de Internet Explorer au IQ-ul cu puțin peste 80; Firefox și Chrome se descurcă cu mult mai bine, cu o medie de 110, în timp ce utilizatorii de Opera și Camino au o medie a IQ-ului mai mare de 120. Este de asemenea interesant de notat că scorul mediu al utilizatorilor de IE6 este mai mare decât de cel din 2006, și că aceste note devin mai bune cu noile versiuni de IE.

Internet Explorer 6 a fost de mult un ghimpe în degetul dezvoltatorilor web, ce l-au urât pentru faptul că nu respectă standardele web, în timp ce utilizatorii se luptă cu multele probleme de securitate. Acest nou studiu induce un pic de bătaie de joc pentru un browser antic (dar găsit uneori pe computere mai vechi) și utilizatorii săi, dar probabil nu ne spune nimic despre browser în sine - este mai mult despre lipsa dorinței de upgrade la o versiune nouă a unui software.
 
Studiul concluzionează că "indivizii cu un IQ ceva mai scăzut tind să reziste la schimbare/upgrade pentru browserul lor". Este logic ca utilizatorii cu un IQ ridicat să experimenteze, să aleagă o versiune diferită de software sau să varieze (observați că utilizatorii IE cu Chrome frame au un IQ foarte ridicat) sau să asculte sugestiile de upgrade și sfaturi pentru securitate.
 
În Martie, Microsoft a început o campanie pentru a opri utilizarea Internet Explorer-ului 6 global. Dar oare a ținut cont de faptul că mulți dintre utilizatorii IE6 tind să aibă nivelul IQ-ului mai scăzut? Poate aceasta este cheia de a scăpa de cel mai urât browser din lume.
 
Puteți citi mai multe aici: http://mashable.com/2011/07/29/internet-explorer-iq/
 
Cosmin | Pixelfind